De lekkerste recepten met asperges

lekker smullen

Het maakt niet uit hoe je het gewoonlijk bereidt, probeer één van deze methoden en vind een smakelijke nieuwe manier om deze heerlijke groene stengels te bereiden die ooit bekend stonden als het voedsel van de koningen. Welke techniek je ook kiest, snij de asperges bij of schil de stelen voor het koken!

Vers Gekookte Asperges

Blancheren, of groenten kort onderdompelen in kokend gezouten water, kan een geweldige manier zijn om asperges te koken, ondanks het onsmakelijke beeld van te gaar, grijs, gekookte groente. Door asperges snel te koken in echt kokend water en vervolgens volledig af te koelen in ijswater, kun je de groene kleur “zetten”. Het is de perfecte manier om asperges te bereiden als je het gekoeld serveert. Breng in een grote aspergepan gezouten water aan de kook, doe de asperges erin en kook tot ze zacht zijn, ergens tussen de 1 en 4 minuten, afhankelijk van de dikte. Giet af en leg de asperges in ijswater tot ze volledig zijn afgekoeld. Haal de asperges uit het ijswater en dep ze droog.

Gegrilde asperges

Het grillen van asperges is een geweldige manier om de grasachtige smaak te behouden en er een beetje rokerige rand aan toe te voegen. Gooi eenvoudig getrimde of geschilde asperges met een beetje plantaardige olie en leg ze op een hete grill. Leg ze over de roosters zodat ze niet in de grill vallen. Kook, gelijkmatig bruin worden, tot ze zacht zijn, in totaal ongeveer 10 minuten. Bestrooi met zout en/of citroensap en serveer warm of op kamertemperatuur.

beste aspergepan

Recept voor asperges uit de magnetron

Asperges in de magnetron koken het op een manier die vergelijkbaar is met stomen. Om asperges in de magnetron te zetten, zet je asperges eenvoudig in een magnetronbestendige ovenschaal, voeg je 2 eetlepels water toe, dek af en doe ze in de magnetron tot ze zacht zijn, 2 tot 3 minuten. Laat nog een minuut of 3 staan, nog steeds afgedekt.

Geroosterde Asperges

Roosteren in de aspergepan is deels stomen en deels bakken. Het geeft je de gebruinde randen van gegrilde of geroosterde asperges zonder het gedoe van het opwarmen van een grill of oven. Verhit een beetje bakolie of boter in de beste aspergepan op hoog vuur. Voeg asperges toe, dek af en kook, terwijl je de beste beste aspergepan af en toe schudt, tot de asperges bruin en zacht zijn, ongeveer 10 minuten.

Geroosterde asperges

Om asperges te braden, zet je de oven aan, leg de asperges in de oven en kook tot ze bruin en zacht zijn. Het is zo makkelijk. Voeg gewoon een beetje bakolie toe aan de asperges om te voorkomen dat ze uitdrogen in de oven. Bestrooi met zout en een scheutje citroensap voor het opdienen, als je daar zin in hebt.