De voordelen van eiken wandpanelen

De voordelen van eiken wandpanelen 

Eiken panelen behoren tot de meest populaire materialen die worden gebruikt in de bouw. Hoewel een eiken paneel een zeer waardevolle houtsoort is en als antiek wordt beschouwd, een eiken paneel is betaalbaar en voor vele doeleinden geschikt. Eiken panelen kunnen niet alleen worden gebruikt om uw woonkamer of slaapkamer te verfraaien, maar ook om extra opslagruimtes te bouwen. 

Het idee om een eiken paneel te gebruiken voor de bouw is ontstaan ​​uit het gebruik van teruggewonnen houten panelen. De teruggewonnen houten lambrisering is teruggewonnen uit 19e-eeuwse molens, schuren, graanliften en fabrieken en heeft een uniek karakter. Naast de prachtige natuurlijke schoonheid van teruggewonnen houten lambrisering, is het ook zeer goed bestand tegen weersinvloeden. Sinds de lambrisering oorspronkelijk vele jaren geleden werd gebouwd, is deze onderhevig geweest aan kleine deuken, deuken en deuken. Tegenwoordig biedt teruggewonnen houten lambrisering de mogelijkheid om prachtige wandpanelen op maat te installeren in een eiken frame met een moderne uitstraling. 

Eiken panelen beschrijving 

Eiken panelen zijn meestal rond van vorm, hoewel er indien nodig ook andere vormen beschikbaar zijn. De panelen worden bevestigd aan houten kozijnen door middel van spijkeren of schroeven. Eiken wandpanelen zijn vaak verkrijgbaar in standaard afmetingen, maar indien u een speciale afmeting wenst kunt u hiervoor een individuele offerte aanvragen. Lambrisering wordt normaal gesproken geleverd als een ongelakte pleister en kan voor de installatie worden gegoten, afhankelijk van de vereisten van het werk. 

Meer houtsoorten 

Andere populaire houtsoorten voor eiken lambrisering zijn kers, berken en esdoorn. Als u een bepaalde kleur nodig heeft, kunt u de panelen in een specifieke tint laten coaten, wat u het extra voordeel geeft dat ze bij uw meubels en kleurenschema passen. Als u in een gebied woont waar de winter streng is, kunt u overwegen een gerecycled product te gebruiken. teruggewonnen eiken wandpanelen zijn gemaakt van oude stammen die uit hun omgeving zijn verwijderd en vervolgens in een breker zijn geplaatst om opnieuw in een ander gebouw te worden gebruikt. Door het ongewenste karakter van de oorspronkelijke boom te verwijderen, kunt u de hoeveelheid afval helpen verminderen en geld besparen op uw elektriciteitsrekening.