Mozaïek toepassen in huis

Mozaïek toepassen in huis

Oude kunsttechniek nog springlevend

Mozaïek kennen we allemaal van de kunstwerken van Gaudi. En misschien ook nog wel van knutselwerkjes van de lagere school. Het is een kunsttechniek, waarbij van kleine steentjes een afbeelding of versiering wordt samengesteld. Ook tegenwoordig passen we ze nog toe in huis en dat is het onderwerp van dit artikel.

Mozaïek vandaag de dag

Wanneer we het hebben over mozaïek in huis, dan hebben we het niet over het maken van een kunstwerk of versiering, door het stuk voor stuk plakken van kleine steentjes. De mozaïek van vandaag de dag zit vastgelijmd op matjes die snel te plaatsen zijn, net zoals bij tegelwerk.

Allerlei vormen en kleuren

Geen afbeeldingen dus, maar een oppervlak opgebouwd uit kleine steentjes. Dit zorgt ook voor een heel andere structuur. Ze worden daarom vaak gebruikt als interessant element om het interieur te doorbreken. Mozaïek matjes zijn er in allerlei kleuren en vormen. Van vierkant, strips en rond, tot octagon en steenchips. Een geschikte mozaïek voor je interieur is dus altijd wel te vinden.

Mozaïek tips

Ga je aan de slag met mozaïek? Dan is het belangrijk dat je niet overdrijft, anders wordt het te druk en gaat het mooie effect verloren. Het is het mooiste wanneer je het met mate toepast, zodat het op een positieve manier afsteekt tegen de rest van je interieur. Probeer de rest van je interieur daarom iets neutraler te houden. Alleen de vloer of een enkele wand bekleden, is een uitstekende manier om dit in de praktijk te brengen. Omdat mozaïek steentjes waterbestendig zijn, zie je dit ook regelmatig terug in badkamers, keukens en op het toilet.

Conclusie

De oude kunstvorm is vandaag nog steeds springlevend en doet nog steeds waar hij ooit voor bedoeld was: zijn omgeving mooier maken. Wil je dit ook graag in je interieur? Je vindt alles dat je nodig hebt voor een mozaïek wand of vloer in de bouwmarkt, maar natuurlijk ook online. Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel? Of wil je meer weten over interieur? Neem dan contact op.