Nieuw beddengoed in huis halen? Denk eerst aan het beschermen van je matras

bedden goed

Dat een goede nachtrust een zeer waardevol bezit is, dat zal vermoedelijk nog nooit iemand hebben ontkend. De manieren waarop deze geslaagde nachtrust tot stand komt kunnen echter nog wel behoorlijk uiteenlopen. Wat voor de een perfect werkt, kan voor de ander immers juist averechts werken. Hoe dan ook kunnen we wel concluderen dat de kwaliteit van je matras een cruciale rol speelt. Dit matras moet bijvoorbeeld dik genoeg zijn, tegemoetkomen aan jouw behoeften en gewenste slaaphouding en geen slijtage vertonen. Nu is het onmogelijk om volledig te voorkomen dat een matras gaat slijten, maar toch zijn er wel degelijk manieren om dit zo lang mogelijk uit te stellen. Maak bijvoorbeeld altijd gebruik van een matrasbeschermer en een molton als beddengoed.

Matrasbeschermer

Een matrasbeschermer kun je in feite simpelweg zien als een soort deken. Deze deken leg je onder je matras neer, en dus bovenop de bodem van het bed, die meestal uit houten latten bestaat. Op deze manier wordt je matras van de onderkant beschermd tegen bijvoorbeeld stofvorming en vochtigheid. De levensduur van je matras wordt zodoende verlengd.

bedden goed

Molton

Een molton is eigenlijk net zo goed een matrasbeschermer als de hierboven beschreven deken. Moltons beschermen het matras echter van bovenaf. Ook deze moltons komen soms in de vorm van een deken, al zijn er tegenwoordig ook exemplaren beschikbaar die je keurig om het matras heen kunt spannen. Ook moltons hebben als belangrijkste taak het matras te beschermen tegen vuil en vocht.