Prachtige stalen onderstellen, de Matrix 3d!

In een serie blogartikelen vertellen wij u graag wat meer over speciale tafelpoten & tafelonderstellen binnen de online collectie van EIKENvakman.nl. Ditmaal richten we onze aandacht op de Matrix 3d. Een onderstel van staal bij EIKENvakman.nl met een moderne uitstraling.

De matrix 3D (volledig gelast)!

De Matrix 3D is een bijzondere stalen (tafel)onderstel met een eigentijdse vormgeving (matrix, spin, 3D kruispoot) en een stoere & robuuste uitstraling. Dit onderstel van staal is ideaal geschikt voor een rechthoekig, ovaal of (groot) rond tafelblad van eikenhout. Dit tafelonderstel is met de hand vervaardigd (gelast) door ervaren staalbewerkers en voorzien van een hoogwaardige poedercoating in 4 kleuren. Ook is dit onderstel voorzien van een versteldop – aan de onderzijde van de poten – zodat uw tafel(poot) altijd mooi recht staat!

De maten:

De matrix 3D is vervaardigd uit 10×10 staal kokers, 3 mm dik, met de hand gelast door ervaren metaalbewerkers. De montageplaat bovenaan is 140×90 cm groot en de hoogte betreft 72 cm. De montageplaat is 17 cm breed, 4 mm dik en voorzien van diverse gleufglaten.

De coating:

Al onze stalen tafelpoten worden gecoat, oftewel gepoedercoat. Naast een specifieke kleur wordt hierbij ook een fijnstructuur aangebracht in het oppervlakte van uw metalen tafelpoot. Naast de kleuren zwart, antraciet en wit kunt u ook kiezen voor een ’transparante coating’, hierbij ontvangt u de mooie stoere kleur van ‘onbehandeld staal’, maar wel het gebruiksgemak van een hoogwaardige coating. De poedercoating bevat een lichte structuur in het oppervlakte van uw stalen tafelpoot, deze is dus niet glad!

De norm:

Onze onderstellen worden met de hand vervaardigd. Naast het zaagwerk gaat de meeste tijd zitten in het mooi – met de hand – lassen van het staal. Deze zijn voorzien van een relatief grove lasnaad, ideaal voor een stoere & robuuste uitstraling van uw metaal onderstel! Deze lasnaden zijn ongeveer 3 a 4 mm dik en worden niet bijgewerkt. Daarnaast dient u altijd rekening te houden met de zichtbaarheid van ‘walsnaden’, dit zijn als het ware ‘lijnen’ die in het staal (en dus ook in uw tafelonderstel) voor kunnen komen.