Tegelboor kopen? Hier moet je op letten!

Tegelboor kopen? Hier moet je op letten!
Een gat boren in een tegel is een secuur werkje; je wilt de tegel immers niet breken. Een tegelboor is in dat geval het gereedschap dat je nodig hebt. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een tegelboor? In deze blog lees je alles wat je moet weten over deze handige tool.

1. Welk type tegelboor kopen?

Online kun je verschillende soorten tegelboren kopen. De diamantboor is de meest gebruikte tegelboor. Deze boor is gemaakt van een harde metaallegering met een laagje diamant. Dit zorgt ervoor dat de boor door de tegel heen glijdt zonder deze te breken. Verder zijn er gatenzagen die geschikt zijn voor grotere gaten en holle-kroonboren die voornamelijk worden gebruikt voor afvoeren.

2. Diameter van de boor

De diameter van de tegelboor is afhankelijk van de grootte van het gat dat je wilt boren. Een kleine diameter is geschikt voor bijvoorbeeld kraangaten, terwijl een grotere diameter nodig is voor bijvoorbeeld afvoerleidingen. Het is daarom belangrijk om bij het kopen van een tegelboor de diameter in gedachten te houden. Het boren met een tegelboor gaat zeer nauwkeurig. Voor een gat van 10 mm moet je dan ook een tegelboor 10 mm kopen en niet groter.

3. Type boormachine

Een tegelboor kan gewoon worden gebruikt op een normale boormachine. Als je regelmatig tegels moet boren, is het aan te raden om een speciale tegelboormachine kopen. Deze boormachine is eenvoudiger in gebruik dan een normale boormachine. En je hebt er ook die onder een hoek kunnen boren.

4. Kwaliteit van de tegelboor

De kwaliteit van de tegelboor bepaalt hoe lang deze meegaat en hoe efficiënt deze is bij het boren. Wanneer je hem vaak wilt gebruiken is het daarom aan te raden om een kwalitatief hoogwaardige tegelboor te kopen, ook al is deze iets duurder. Dan ben je uiteindelijk goedkoper uit.

5. Toerental en klopstand

Het toerental van de boormachine moet worden aangepast aan de grootte van de diamantboor. Een hoger toerental kan ervoor zorgen dat de boor oververhit raakt en breekt. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de klopstand van een boor niet geschikt is voor het boren in tegels. Hierdoor ontstaat er te veel druk op de tegel, waardoor hij kan breken.

Aandachtspunten kopen tegelboor

Een tegelboor is een handige tool om nauwkeurige gaten te maken in tegels, zonder dat een tegel breekt. Let bij het kopen van een tegelboor op het type boor, de diameter, en het toerental van de boor. Zo ben jij verzekerd van een goede aankoop en kun je voortaan zonder problemen gaten boren in tegels. Klik hier om online mooie designtegels, te kopen!