Wanneer koop je puinzakken?

Er zijn vuilniszakken en zelfs grotere zakken die in de industrie gebruikt worden en waarmee afval eenvoudig kan worden afgevoerd. Maar wist je ook dat je kunt kiezen voor puinzakken? Deze zakken zijn speciale zakken voor het eenvoudig afvoeren van bouwpuin. In de bouw worden deze zakken ook vaak gebruikt en ze worden dan ook bouwafvalzakken genoemd. Maar een puinzak is multifunctioneel! In dit blog vertellen we welk nut een puinzak heeft en wanneer je ze het beste kunt kopen.

Enorm stevige zakken

Puinzakken zijn stevige zakken en dat is te danken aan het feit dat deze speciale afvalzakken van stevig plastic of polypropyleen zijn gemaakt. Met een belangrijk voordeel dat een puinzak ook niet kan scheuren! Dat is handig wanneer je met de zakken door een kamer wandelt en geen spoor van puin wil achterlaten. Een aantal zakken kunnen zelfs tot 50 kilogram aan puin dragen! Dat is veel pijn en het maakt iedere klus in en rondom het huis dan ook een stuk makkelijker.

Puinzakken zijn multifunctioneel

Puinzakken hoef je niet alleen voor bouwpuin te gebruiken. Niet alleen bouwvakkers gebruiken de zakken, maar ook dakdekkers, hoveniers en zelfs verhuizers hebben veel baat bij deze speciale zakken. Dakdekkers kunnen tijdens hun werkzaamheden het puin eenvoudig verzamelen in een zak en makkelijk afvoeren terwijl hoveniers de zakken gebruiken om tuinafval te verwijderen. Verhuizers komen ook in aanraking met vuil en puin en met een puinzak in de aanslag wordt het weghalen van vuil en puin een fluitje van een cent.

Eenvoudig te vervoeren

Tijdens een verbouwing is efficiënt werken essentieel. Zeker in een pand waar mensen wonen en leven en wanneer je niemand tot last wil zijn. Dat geldt ook voor hoveniers die wellicht de tuin van een bewoner onder handen moeten nemen. Voordat je met al dat losse puin door het huis wandelt of een grote container op de parkeerplaats voor de deur laat zetten, kun je kiezen voor puinzakken. Je kunt ten eerste het puin makkelijk verplaatsen en ook nog eens eenvoudig afvoeren. Je zet de zakken in een aanhanger of een bestelbusje en je laadt het weer uit bij een milieustraat. Binnen een handomdraai heb je het puin goed en netjes weggehaald!

Puin is goed te scheiden

Met puinzakken kun je puin ook veel goed scheiden. Je maakt een zak voor glas, voor steen en voor hout en zo ben je ook nog eens milieubewust bezig. Het is ook nog eens goedkoper als je afval gescheiden inlevert. Dus het is de investering in puinzakken meer dan waard. Let er wel op dat je een puinzak goed dichtmaakt. Puinzakken hebben in de basis geen sluiting of trekbanden en je kunt deze dan ook het beste afsluiten met stevige tyraps. Of andere materialen die misschien iets milieuvriendelijker zijn.

Verschillende soorten en maten

Wanneer je op zoek gaat naar puinzakken heb je enorm veel keuze uit verschillende soorten en maten. Kies je voor de zak van dik plastic of kies je juist voor een zak van geweven polypropyleen? De keuze die je maakt is natuurlijk ook sterk afhankelijk van met welke klus je bezig bent en hoeveel puin en afval te verwijderen is.