De Verbena Bonariensis: een aanvulling voor jouw tuin

verbena bonariensis

De Verbena Bonariensis is een plant uit de IJzerhardfamilie, welke bestaat uit 250 verschillende soorten. Van origine is het een plant die voorkomt in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Het is een plant die veelal voor borders en perken gebruikt wordt. Deze vrolijk gekleurde plant bestaat uit vele kleine, paarse bloemetjes en hebben een erg leuke uitstraling.

De Verbena Bonariensis is makkelijk te combineren met de andere planten in de tuin. Daarnaast trekt de plant veel vlinders, bijen en hommels aan, goed voor de biodiversiteit in jouw tuin dus.

De plant bloeit van juni tot oktober. De Verbena Bonariensis kan tot wel 1,5 meter hoog worden en dat in slechts één groeiseizoen.

verbena bonariensis

Verzorging van de Verbena Bonariensis

Zoals eerder genoemd bloeit deze plant dus tussen juli en oktober. Verder is het een 1- of 2-jarige plant, maar dankzij het feit dat de plant zelf uitzaait, zullen er altijd andere Verbena Bonariensis overblijven.

De Verbena Bonariensis kan het hele jaar door geplant worden, maar planten in de periode tussen april en mei zou optimaal zijn.

De Verbena is makkelijk te verzorgen. Wanneer de plant in de tuin staat, kan het erg goed tegen droogte, dus extra water geven is niet nodig. Alleen in heel langdurige droge periodes is het aan te raden om af en toe wat water te geven. Een Verbena in een pot heeft wel wat meer water nodig, de grond mag nooit helemaal uitgedroogd zijn.

De Verbena Bonariensis is dus een onmisbare plant voor in jouw tuin!