De voordelen van een Cipres haag

Thuja haagEr zijn veel benamingen voor deze haagplant. Maar in dit artikelen noemen we de haag de Cipres. De Cipres is een haag die je kunt kweken in ieder tijdstip van het jaar. Dus ook tijdens winters. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat het niet goed zal groeien in gedraineerde bodems. De plant staat ook wel bekend om z’n speciale kleur. Maar dat is niet het enige voordeel.

Cipres

De Cipres haag

Deze haag kent erg veel voordelen. En het bereiken van privacy heeft daar een groot aandeel in. De plant kan namelijk zo’n tien meter hoog worden. En dat is natuurlijk erg tof om veel privacy te creëren. Het fijne aan de plant is daarnaast dat het tolerant is voor ziektes. Daardoor zal de plant ook lang meegaan. En kun je er erg lang van genieten. Maar de plant zorgt niet alleen voor privacy. Het kan ook als windscherm dienen. Waardoor je heerlijk uit de wind kunt gaan zitten in je achtertuin. Tevens zal het ook buitenstaand geluid dempen en zelfs de luchtvervuiling afnemen. Deze plant zal ook blijven dienen als windscherm. Ondanks dat er veel wind op komt te staan. Wanneer het beschadigd raakt, zal het snel terug groeien. Waardoor je al snel weer kunt genieten van de haag.

Mooie cipres

Een ander voordeel is dat de haag in veel bodems zal groeien. Het enige waar het niet goed zal functioneren, is in een drassige bodem. Onthoud ook even dat je de plant voldoende water geeft, vooral in de eerste levensjaren.

Wil je nu zo’n plant gaan kopen? Kies dan een aanbieder waarvan weet dat je ze kunt vertrouwen op kwaliteit. Want is dit niet het geval. Dan koop je mogelijk een matige plant en zal je gevoel over deze plant onterecht slecht worden.